
170818 Fore-end Extensions 

 

Clarifications and Interpretations 

By Newt Engle, Secretary-Rules Interpreter, Rifle Rules Committee 

August 18, 2017 

Question: For the smallbore rifle, may stock extensions be added to the bottom of the fore-end of 

the stock for kneeling and/or prone positions?    

Discussion/Answer: Yes, with the below limitations. 

  

 

 

 

 

 

 

 

For smallbore rifles, the palm block or stock extension 

must not exceed 200 mm below the bore line. 

Permitted for NCAA smallbore competitions 

per rule 7.4.5.2 


